Industrogradnja: Plaće su isplaćivane redovito

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2011. u 17:40
PXL

Industrogradnja d.o.o., koja u Grupi Industrogradnja obavlja građevinske djelatnosti, nije blokirana, a plaće su u ovoj godini isplaćivane redovno i bez zaostataka, izvijestila je ta tvrtka na Zagrebačkoj burzi u povodu današnjeg prosvjeda dijela bivših i sadašnjih radnika Grupe.

Prosvjed je, kaže se u priopćenju, okupio dio bivših radnika koji su iz Grupe otišli kao tehnološki višak ili tijekom stečaja društava kćeri, a svim radnicima isplaćena su zakonom zajamčena potraživanja. Navodi se da je od početka prošle godine, kad je intenzivirana kriza u građevinarstvu, Grupa Industrogradnja prekinula radni odnos sa 388 radnika pri čemu su dijelu radnika isplaćena sva potraživanja, a dijelu dio. Do danas je isplaćeno više od 16 milijuna kuna ukupnih potraživanja radnika, kaže se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Uprave Industrogradnja Grupe Adam Henry Teeger.

Stotinjak radnika prosvjedovalo je danas ispred Industrogradnjina nebodera u Savskoj ulici tražeći isplatu zaostalih plaća i otpremnina u iznosu koji Sindikat graditeljstva Hrvatske procjenjuje između tri i pet milijuna kuna. Prosvjednici su optužili Upravu Industrogradnje da ih konstantno vara najavama isplate novčanih potraživanja, a poslovodstvu zamjeraju i srozavanje nekadašnje perjanice hrvatskog građevinarstva na tvrtku sa samo stotinjak zaposlenih.

Predsjednik Sindikata graditeljstva Hrvatske Ivan Kovačević kazao je kako je u svih društava unutar Grupe u zadnjih pet godina otpušteno 2.100 radnika. Podsjetio je i na kaznenu prijavu sindikata protiv članova Uprave i direktora zbog uskraćivanja prava radnicima, koju je sud odbacio, te na prijedlog sindikata za pokretanje stečaja iz studenog prošle godine, za koji je rekao kako stoji u ladicama Trgovačkog suda unatoč požurnicama.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close