Ina: Pridržavat ćemo se svih uvjeta iz Pravilnika

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2011. u 17:45

Ina će se u svom poslovanju, kao i do sada pridržavati svih uvjeta iz Pravilnika o utvrđivanju najviših cijena naftnih derivata te će svoje cijene korigirati sukladno istome, priopćeno je danas iz te kompanije.

Novi Pravilnik je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo 30. ožujka, a na snagu stupa 5. travnja iza ponoći. Sve maloprodajne cijene i dalje će biti dostupne na Ininoj korporativnoj stranici od trenutka njihova važenja, a bit će sukladne dozvoljenom rasponu koji određuje Pravilnik, navodi se dalje u priopćenju.

Što se tiče mogućnosti slobodnog formiranja maloprodajnih cijena na određenim lokacijama (autoceste, postaje na morskoj obali koje imaju mogućnost direktne opskrbe gorivom plovila) koje su izuzete od spomenutog dozvoljenog raspona određenog novim Pravilnikom, primjenjivanje ovakvih mogućnosti, a sukladno Pravilniku, spada u domenu poslovne odluke kompanije, poručili su iz Ine.

U slučaju primjene od strane Ine, i ove će cijene biti dostupne na internetskoj stranici kompanije od trenutka stupanja na snagu, te će i dalje biti temeljene “na transparentnom i objektivnom sustavu u skladu sa svim drugim primjenjivim zakonskim odredbama te tržišnim okolnostima”, zaključuje se u priopćenju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close