Ina: Istina je, bušeći na 2.000 metara naišli smo na velike količine nafte

Autor: Poslovni.hr , 26. srpanj 2012. u 13:30

U okviru eksploatacijskog polja Žutica u blizini Ivanić Grada, u dva je ležišta istražne bušotine Hrastilnica-3 otkrivena nafta, potvrdili su iz Ine.

>>> Ina pronašla naftu pokraj Ivanić Grada

“Tijekom bušenja na dubini od oko 2.000 metara nalazi ispitivanja pokazuju značajne proizvodne količine nafte i plina. Preciznije vrednovanje rezervi i proizvodnje ugljikovodika biti će poznata nakon daljnjih ispitivanja i izrade projekta razrade. Dosadašnji nalazi ispitivanja pokazuju dnevnu proizvodnju nafte od oko 1.450 bbl. Obzirom na rezultate ove i ranije ispitane bušotine Selec-1, za očekivati je da će njihova dnevna proizvodnja značajno pridonositi povećanju proizvodnje na ovom području”, kažu iz Ine.

Nakon otkrića novog naftnog polja bušotinom Selec-1, ovo otkriće je drugi pozitivan rezultat u nizu proizašao kao rezultat provođenja strategije istraživanja Panonskog bazena. Strategija istraživanja Panonskog bazena temelji se na traženju novih tzv. satelitskih polja u Savskoj depresiji, u blizini već postojećih polja, poručuju iz naftne kompanije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Hura (hurray) za Mađare!! 🙂

New Report

Close