INA donirala 500 tisuća kuna Zakladi Hrvatska bez mina

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2012. u 16:50

Industrija nafte, d.d. donirala je danas u prostorijama Sisačko – moslavačke Županije Zakladi za humanitarno razminiranje Hrvatske „Hrvatska bez mina“ sredstva u iznosu od 500.000 kuna za razminiranje dijela minski sumnjivog područja u neposrednoj blizini grada Petrinje.

Donaciju je Đurđi Adlešič, upraviteljici Zaklade, kao simbol nastavka suradnje, uručio Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

Tom prilikom Đurđa Adlešič istaknula je kako su područja ugrožena od mina, unatoč konstantnim ulaganjima, u stalnoj potrebi za dodatnom financijskom podrškom te dodala: „Novčana sredstva koje nam je osigurala INA značajno će doprinijeti aktivnostima Zaklade i Hrvatskog centra za razminiranje te će uvelike ubrzati proces razminiranja u ugroženim područjima.“ Prisutnima se obratio Tomislav Thür, Inin izvršni direktor za korporativne poslove: „Naša suradnja sa Zakladom i Centrom za razminiranje pokazuje da INA može i čuje potrebe svojih susjeda. A njihova potreba je riješiti ovaj problem koji uzrokuje velike gospodarske, ekološke i – ono što je najvažnije – sigurnosne probleme. Posebice kada smo svjesni da su kućanstva vrlo blizu i da se djeca igraju svega 100 metara od mina.”

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close