IKEA: Eksplozije su uzrokovale petarde

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2011. u 14:55

Jučerašnje eksplozije u trima IKEA-inim trgovinama u Belgiji, Francuskoj i Nizozemskoj uzrokovale su petarde i švedska tvrtka za proizvodnju i prodaju pokućstva danas je ponovo otvorila svoje trgovine, izvijestila je njezina glasnogovornica.

Detonacije koje su zaposleniku IKEA-e i zaštitaru u Belgiji prouzročile tek probleme sa sluhom, uzrokovale su “veće petarde”, rekla je Charlotte Lindgren, glasnogovornica IKEA-e. “Nismo primili baš nikakvu prijetnju”, dodala je. Sve IKEA-ine trgovine u Europi jutros su normalno radile, nakon temeljite provjere u trima trgovinama u kojima su se detonacije dogodile, kazala je. Trgovine su pretražili psi. Napadači nisu otkriveni. Lindgren nije htjela reći jesu li u drugim trgovinama uvedene mjere sigurnosti.

Belgijska policija je danas počela provjeru svih IKEA-inih trgovina u zemlji pošto su dan ranije eksplozivne naprave male snage i iste konstrukcije eksplodirale u Gentu, te u Eindhovenu i Lilleu. Po ranijim riječima glasnogovornice belgijskog tužiteljstva An Schoonjans radilo se o manjim eksplozivnim napravama skrivenima iza alarmnih uređaja koji su aktivirani daljinskim upravljačem.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close