Iako je Milanović tvrdio da ministri neće u NO-e, Čačić i Linić idu u Inu?

Autor: Poslovni.hr , 06. ožujak 2012. u 09:10

Potpredsjednika Vlade Radimira Čačića i ministra financija Slavka Linića Vlada će imenovati za članove Nadzornog odbora Ine, doznaje Jutarnji list.

Vlada bi tu odluku trebala donijeti na jednoj od skorašnjih sjednica kako bi taj prijedlog bio spreman za izvanrednu skupštinu dioničara Ine koju je ovih dana zatražio MOL.

Skupština bi se trebala održati 10. travnja. MOL je zatražio izvanrednu skupštinu jer svog predstavnika u Nadzornom odboru Abela Galacza želi zamijeniti s Ferenczom I. Szabolesom. Podsjetimo, naftna kompanija Ina objavila je poziv na izvanrednu Glavnu skupštinu društva koja će se održati dana 11. travnja 2012. u Zagrebu, navodeći dvije točke dnevnog reda, a jedna od točaka je i odluka o opozivu i izboru članova Nadzornog odbora društva. U prijedlozima odluka stoji onaj da se opozove Abela Galacza s funkcije člana Nadzornog odbora društva te da se za člana NO-a Ine izabere Szabolcsa Ferenczsa. Temeljem dopisa dioničara Mola zatraženo je i sazivanje izvanredne Glavne skupštine.

Čačićeva najava ‘nove Ine’

Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade, i predstavnici Mola razmijenili su u prošli petak prve poruke uoči očekivanih pregovora o promjeni međudioničkog ugovora o Ini, te Vladina novog natječaja za koncesije za istraživanje nafte i plina (Ina je lani izgubila koncesije za oko 50 posto polja na kontinentu). Čačić je prvi preko etera izašao s nevjerojatnom opcijom da bi u slučaju neuspjeha pregovora Vlada mogla izaći iz Ine i “osnovati novu Inu”. No, tu ideju stručnjaci su odmah pokopali. Više o tome pročitajte ovdje.

Neovisni stručnjaci u Molovoj najavi investicija prije svega vide marketinški potez povučen uoči pregovora s Vladom o dioničarskom ugovoru, a u Vladi su cijeli slučaj odšutjeli.

PREPORUČAMO Svi su sumnjičavi prema Molovoj najavi

Komentirajte prvi

New Report

Close