Hypo razmatra prodaju udjela u Aluflexpacku

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2011. u 21:00

Austrijska bankarska grupa Hypo Group Alpe Adria potvrdila je da u okviru smanjenja svoje imovine i ponovnog fokusiranja na osnovnu djelatnost razmatra prodaju zadarske tvrtke Aluflexpack.

“Poznato je da je dio naše strategije da Banka kao cjelina mora smanjiti svoju bilancu kako bi ponovo postala profitabilnom. To smanjenje ukupne imovine i ponovno fokusiranje na svoju osnovnu djelatnost je jasna strategija upravnog odbora, ali isto tako i zadaća koju traži Europska komisija. Hypo nije pod pritiskom da proda Aluflexpack te uzimamo u obzir samo kvalitetne partnere za kompaniju koja nije naš core bussines”, odgovorili su danas iz Hypo banke na upit Hine o napisima u austrijskim medijima koji najavljuju prodaju vlasničkih udjela Hypo banke u nekim tvrtkama.

Bečki poslovni list Wirtschaftsblatt, pozivajući se na upućene izvore, objavio je danas da Hypo Group Alpe Adria priprema novi val prodaja vlasničkih udjela u poduzećima, pri čemu spominju hrvatski Aluflexpack, ali i TLM-TVP. “Pripremamo proces prodaje”, potvrdio je za taj poslovni list glasnogovornik Hypo Alpe Adria Dominic Koefner. Po pisanju Wirtschaftsblatta, taj bi postupak trebao početi u travnju. U odgovoru pak na upit o najavama te prodaje iz Hypo banke spominju samo Aluflexpack u kojem ta banka ima vlasnički udjel. Iz banke ne spominju šibenski TLM-TVP (TLM-TVP d.o.o. za proizvodnju valjanih proizvoda) u kojem vlasnički udio ima Aluflexpack, tvrtka članica konzorcija Adrial koji ima 82 posto dionica TLM-a.

Adrial, kojeg je osnovao konzorcij tvrtki Dalekovod, Konstruktor-inženjering, Aluflexpack, Feal (BiH) i Zagreb Montaža, postao je krajem 2007. godine vlasnik 80,2 posto dionica TLM-a, a taj je paket dionica Hrvatski fond za privatizaciju prodavao po posebnim uvjetima, za jednu kunu. Krajem svibnja 2009. glavna skupština TLM-a prihvatila je plan podjele TLM d.d., odvajanje i osnivanje tri poduzeća – TLM-TVP d.o.o. za proizvodnju valjanih proizvoda, TLM-TPP d.o.o. za proizvodnju prešanih proizvoda, te Adrial plus d.o.o. za usluge i trgovinu.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close