Hypo Alpe-Adria-Bank u 2010. zabilježio gubitak od milijardu eura

Autor: Marko Mršić , 31. ožujak 2011. u 11:00

Austrijski zajmodavac Hypo Alpe-Adria-Bank International jučer je izvijestio da je prošlu godinu zaključio s gubitkom u iznosu od milijardu eura.

Hypo je u 2010. ipak znatno smanjio gubitak budući da je u prethodnoj godini iznosio 1,5 milijardi eura. U prošloj godini gubitak je smanjen ponajviše zbog nižih rezervacija za nenaplative zajmove koje su lani dosegnule 1,24 milijardi eura. Iz Hypa su poručili da bi prema planovima ovu godinu trebali završiti na pozitivnoj nuli, dok bi od 2012. ponovno mogli poslovati s profitom. Iz Hypo banke su nedavno potvrdili da razmišljaju o prodaji bankarskog poslovanja u Austriji, a izvršni direktor Gottwald Kranebitter krajem siječnja ove godine izjavio kako bi privatizacija većine imovine banke mogla biti završena do kraja 2014. godine.

Kranebitter je tada izjavio i da bi podružnice u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i BiH mogle biti prodane u paketu. Također, istaknuo je da se Hypo povlači s tržišta Ukrajine, Bugarske i Makedonije, a prodat će i talijanski odjel za leasing.

Komentirajte prvi

New Report

Close