Humanitarne akcije za studente i učenike

Autor: Stjepan Škramić , 13. lipanj 2011. u 13:00

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu i četiri zagrebačke udruge – Rotary Klub Zagreb Zrinjevac, Ruka dobrote, Artus te Centar za nove Inicijative – u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom od 13. do 18. lipnja ove godine provode humanitarnu akciju “Uz nas niste sami”.

Prvi humanitarni tjedan HRT-a “Uz nas niste sami” posvećen je djeci i mladima, a predstavit će pet projekata kojima je zajednički cilj pomoći djeci i mladima. Tijekom humanitarnog tjedna HRT-a “Uz nas niste sami” prikupljaju se donacije na poseban račun Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci broj HR 239000 11 50001799 4. Prikupljena sredstva koristit će se za provedbu projekata Zaklade i udruga.

U sklopu humanitarnog tjedna planiraju se različiti programski sadržaji na HTV-u i HR-u, kojima će se predstaviti projekti: “Znanje je prvo”, stipendije za socijalno ugrožene učenike srednjih škola, Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, “Budi dobar čovjek” Rotary Kluba Zagreb Zrinjevac, “Djeca bez pratnje u RH – djeca u pokretu” Hrvatskoga crvenog križa i Centra za nove inicijative, “Sunce mog djetinjstva” udruge Ruka dobrote te “Vile i vilenjaci Artusi – kreativno djetinjstvo i odrastanje” udruge Artus.

Završni svečani program, s direktnim prijenosom iz studija 9 i 10 HTV-a, emitirat će se u subotu 18. lipnja 2011., od 20 do 22 h na Prvom programu HRT-a. Hrvatska radiotelevizija pripremila je posebnu web stranicu na kojoj će objaviti sve informacije o provođenju humanitarnih projekata za 2011. godinu. Za završnu svečanu emisiju organiziran je i pozivni centar za prikupljanje donacija za realizaciju projekata Zaklade i udruga.

Komentirajte prvi

New Report

Close