HUJO: Ministar Miljenić pogoduje odvjetnicima jer je i sam odvjetnik

Hrvatska udruga javnih ovršitelja reagirala je na nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona, koji predviđa ukidanje javnih ovršitelja. “Ovrha postaje pravi eldorado za odvjetnike” tvvre iz HUJO-a, a prenosi Večernji list.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić / PXL

U očitovanju HUJO-a piše da bi se izmjenom članka 130., stavka 3. Ovršnog zakona osigurali novi poslovi odvjetnicima koji bi morali nužno nazočiti svakoj pljenidbi i uredovanju u ovrhama na pokretninama, dok je to dosad mogao obavljati sam sudski ovršitelj, odnosno, po odredbama odgođenog Ovršnog zakona iz 2010., javni ovršitelj. Iz HUJO-a također tvrde da “ovrha postaje pravi eldorado za odvjetnike" jer je u Republici Hrvatskoj nenaplaćeno više od 43 milijarde kuna dugovanja, piše Večernji.

Udruga optužuje ministra pravosuđa Orsata Miljenića da je pogodovao odvjetnicima jer je i sam odvjetnik, a to će i biti nakon što prestane biti ministar. Kažu da ministorov odvjetnički ured zastupa VIPnet kao ovrhovoditelja u jednoj šestini svih VIPnetovih ovršnih predmeta, što ukupno iznosi više desetaka tisuća ovršnih predmeta.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!