Hrvatski industrijski dr. House plaća radnike 135 posto iznad prosjeka

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2012. u 10:50

U današnje, krizno vrijeme, poduzeća jedva krpaju kraj s krajem, većina ih posluje s gubicima a mnoga su, nažalost, morala i zatvoriti vrata svojih pogona jer im je recesija nanijela prevelike štete. Stoga je teško povjerovati da postoji netko tko u ovim tržišnim uvjetima može biti profitabilan. No čini se kako iznimke ipak postoje.

Naime, radi se o tvrtki Turbomehanika iz Kutine, koja na tržištu posluje već dugih 18 godina i ni jednu godinu svog postojanja tvrtka nije završila, a da nije imala dobit. Njihova tajna je, kako ističe vlasnik tvrtke, u specifičnim znanjima koja posjeduju.

“Ono što je dr. House u medicini, mi smo u industriji – dijagnostičari problema i kvarova na strojevima bez kojih bi proizvodnja u termoelektranama, petrokemijskoj industriji i rafinerijama bila nemoguća”, rekao je vlasnik kutinske Turbomehanike u intervjuu za najnoviji broj časopisa Banka, Ivan Majstrović.

Majstrović navodi kako njegova tvrtka u 18 godina svog postojanja svaku godinu završava u plusu, a sretni su i radnici te tvrtke jer je njihova plaća daleko iznad hrvatskog prosjeka. U toj je tvrtki danas zaposleno 23 ljudi i njihova plaća iznosi 17.400 kuna, što je čak 135 posto više od hrvatskog prosjeka. Zaposlenicu u Turbomehnici rade na održavanju i popravku rotacijskih strojeva u termoelektranama, petrokemijskoj industriji i rafinerijama, bave se projektiranjem, instalacijama i održavanjem sustava za nadzor, zaštitu i dijagnostiku rada strojeva te dijagnostikom problema u radu strojeva. Majstrović je prije bio zaposlen u Petrokemiji i radio je na sličnim poslovima sve dok nije odlučio pokrenuti vlastiti biznis.

Dobio je i ponudu za posao iz njemačkog Siemensa koju je odbio jer je radije želio biti sam svoj šef.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

Izgleda da je autor teksta uzeo u izračun prosječnu bruto plaću od 7.702,00 Kn, no onda je to u odnosu na ovu plaću od 17.400,00 kn to povećanje od cca. 126%, a ne od 135% kako kaže autor…

No pošto se od bruto plaće baš i ne živi, nadam se da je autor teksta ipak mislio na neto plaću od 5.363,00 Kn…, no tada je “mašio ceo fudbal”…, jer tada je to plaća veća cca. 225%….


@neo
– 5.363,00 + 300% = 21.452,00 – dakle uzimaš plaću koju već imaš.., + pa koliko je veća ona koju nemaš (tj. ima netko drugi)…., kontaš….

Prosječna plaća u hr je nesto iznad 5000kn, ako ovi imaju 17400 ?!?! u prosjeku to je više od 300% veća plaća.

Čestitke!!!!

New Report

Close