Hrvatski državljanin planirao atentat na Pahora?

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2009. u 14:15

Hrvatskog državljanina (59) koji je sinoć skinut s vlaka na graničnom prijelazu Dobova, a kod sebe je imao pet ručnih bombi, slovenska policija privela je zbog sumnje da ih je namjeravao postaviti u Ljubljani pred državne objekte i da je planirao atentat na premijera Boruta Pahora.

“Po dosadašnjim saznanjima, vrlo je vjerojatno da je namjeravao aktivirati bombe pred važnijim državnim ustanovama u Ljubljani i to onda kad bi mimo njih prolazio neki istaknuti političar”, izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare ravnatelj slovenske policije Janko Goršek.

Slovenski mediji pozivajući se na neslužbene informacije navode da je cilj mogućeg atentata bio premijer Borut Pahor. Slovenska policija zbog tog je događaja pojačala zaštitu predsjednika slovenske vlade i važnijih državnih ustanova.

Neimenovani hrvatski državljanin za kojega slovenski mediji navode da je razvojačeni branitelj s PTSP sindromom, kojemu je zabranjen ulazak u Njemačku, popodne ili sutra bit će priveden pred istražnog suca, a prijeti mu višegodišnja zatvorska kazna, prenijeli su slovenski mediji u danas rano poslijepodne.

Goršek je rekao da je osumnjičeni sinoć nakon privođenja u policijsku postaju Dobova na ispitivanje pokušao aktivirati jednu ručnu bombu, ali je u tome spriječen. Nakon toga, kod njega su našli još četiri skrivene bombe. Budući da je prijetio da u vlaku s kojega je skinut ima i drugih s bombama, vlak je sinoć oko dva sata zaustavljen u Ljubljani na željezničkom kolodvoru, gdje su pretraženi svi kupei i putnici, ali nije nađeno ništa.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čudo se nije javio Hebrag sa izjavom da i taj branitelj radi u interesu RH.

New Report

Close