Hrvatska pošta uvela uslugu za procese javne nabave

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2010. u 14:35

Hrvatska pošta danas je priopćila da je osnovala Odjel za dostavu ponuda kako bi svim svojim potencijalnim korisnicima olakšala proces javne nabave.

Kako se navodi, osnovna zadaća Odjela je da postojećim i potencijalnim korisnicima olakša proces javne nabave te da ujedno dodatno osigura provođenje Zakona o javnoj nabavi kako ne bi došlo do njegova kršenja. Naime, Odjel će pratiti i kontrolirati provođenje postupaka javne nabave na području cijele Hrvatske, naravno, za tvrtke obveznice.

U priopćenju se podsjeća kako se nabava svih vrsta poštanskih usluga mora provoditi sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi. Obveznici primjene Zakona o javnoj nabavi moraju i poštanske usluge nabavljati sukladno navedenom Zakonu.

Također, kako se dalje navodi, prema Zakonu o poštanskim uslugama Hrvatska pošta ima jedinstveno pravo i obvezu obavljanja rezerviranih univerzalnih poštanskih usluga – pismovne pošiljke, preporučene pošiljke i pošiljke s označenom vrijednosti do 50 g u unutarnjem i međunarodnom dolaznom prometu – na području cijele Republike Hrvatske.

Za ostale univerzalne poštanske usluge pravna ili fizička osoba obvezna je pribaviti dozvolu za obavljanje univerzalnih poštanskih usluga na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, koju izdaje HAKOM sukladno Zakonu o poštanskim uslugama, stoji u priopćenju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close