Hrvatska pošta uvela jedinstvenu cijenu slanja paketa

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2011. u 13:45

Hrvatska pošta od veljače uvodi jedinstvenu cijenu slanja paketa na području cijele Hrvatske. Cijena slanja paketa tako ovisi samo o njegovoj težini te eventualnim dopunskim uslugama koje koštaju fiksnih 15 kuna, priopćili su iz HP-a.

Kako se navodi u priopćenju, prednost za korisnike svakako je automatsko osiguranje paketa na vrijednost od 100 kuna, što pokriva oko 70 posto svih paketa koji se šalju unutar RH. Novi cjenik donosi i prednosti sadašnjim i budućim korisnicima koji mjesečno šalju pakete u iznosu većem od 5.000 kuna, a koji s Hrvatskom poštom imaju sklopljen ugovor. Prema novom cjeniku oni će sada moći ostvarivati komercijalne popuste.

Kako bi svojim korisnicima olakšala izračun cijene paketa Hrvatska pošta od 1. veljače 2011. godine ukida 64 različita cjenovna razreda. Prema novom cjeniku slanje paketa je identično za područje cijele RH, a cijena ovisi isključivo o težini paketa te mjestu dostave- dostavlja li se u poštanski ured ili na adresu primatelja, pojasnili su iz HP-a.

Osim jedinstvene cijene slanja paketa na području cijele zemlje Hrvatska pošta je formirala i cijene dopunskih usluga koje sada iznose 15 kuna fiksno te se više ne obračunava kao dodatnih 50 posto na ukupnu cijenu paketa.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

..nadamo se da paketi neće putovati kao pisma, 30 km – 8 dana.

A kada će naša draga pošta smanjiti naknade za platni promet koji obavlja preko sebe??

New Report

Close