Hrvatska pošta o kašnjenju pošiljaka iz SAD-a, Kine i Hong Konga

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2010. u 15:00

Hrvatska pošta u svom današnjem priopćenju navodi kako je u zadnje vrijeme zaprimila brojne upite korisnika o razlozima kašnjenja pošiljaka iz SAD-a, Kine i Hong Konga.

U vezi s time, poštanski operator SAD-a navodi kako kao tranzitnu luku zbog nedovoljnih zrakoplovnih prijevoznih kapaciteta koristi Pariz, gdje se pošiljke zadržavaju te potom kopnenim putem otpremaju za Hrvatsku. Zbog toga dostava pošiljaka korisnicima Hrvatske pošte stiže od pet do deset dana kasnije. “Iako je Hrvatska pošta poštanskog operatora SAD-a u više navrata upozorila na ovaj problem, on i dalje ustraje na korištenju te zračne luke”, stoji u priopćenju.

Pošiljke iz Kine i Hong Konga se za Hrvatsku otpremaju u otvorenom tranzitu preko poštanske službe Rusije, koja nije u mogućnosti na vrijeme obaviti preusmjeravanje zbog, kako navode, velikog povećanja prometa, na što je znatno utjecala internetska trgovina. Kašnjenja tih pošiljaka kreću se od jednog do dva tjedna, te poštanski operator Rusije moli korisnike za razumijevanje, kažu iz Hrvatske pošte.

“Hrvatskoj pošti je žao što dolazi do kašnjenja, no riječ je o problemima na koje ona, usprkos svim upozorenjima poslanim poštanskim operatorima SAD-a, Rusije i Kine, ne može utjecati. Nadamo se da će naši inozemni kolege ubrzo naći rješenje za ove probleme kako bismo mogli neometano nastaviti pružati usluge svojim korisnicima”, zaključuje se u priopćenju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close