Hrvatska pošta kreće u izgradnju središnjeg logističkog centra

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2010. u 14:20

Na jučer održanoj sjednici Nadzornog odbora Hrvatske pošte, donesena je odluka o pokretanju izgradnje središnjeg logističkog centra.

Tim projektom Hrvatska pošta ostvaruje preduvjete za nastavak restrukturiranja te razvoj novih usluga, ističe se u priopćenju za medije. Financiranje projekta realizirat će se stavljanjem u funkciju odnosno iskorištavanjem potencijala kojeg Pošta posjeduje u nekretninama. Hrvatska pošta neće prodavati svoje nekretnine već će njihovim stavljanjem u najam te ulaganjima u imovinske fondove osigurati prihode i iz tog trenutno neiskorištenog segmenta.

Kako se navodi, izgradnjom središnjeg logističkog centra Hrvatska pošta će tržištu ponuditi cijeli opus novih usluga te povećati kvalitetu sadašnjih čime će doći do povećanja ukupnih prihoda tvrtke. Novi središnji logistički centar će također dovesti i do smanjenja ukupnih troškova poslovanja, a koja se slijedom trenutnih proizvodnih procesa više ne mogu smanjivati, tvrde u Pošti.

Ukupna investicija u izgradnju novog središnjeg logističkog centra, prema prvim procjenama, iznosit će oko pola milijarde kuna, a slijedom povećanja broja usluga, povećanja ukupnih prihoda te smanjenje troškova povrat investicije realizirat će se u razdoblju od pet godina.

Robert Jukić, predsjednik Uprave Hrvatske pošte navodi u priopćenju kako će u razdoblju od slijedećih osam godina Hrvatska pošta, zahvaljujući središnjem logističkom centru, povećati svoje prihode za više od jedne milijarde kuna.

Na jučer održavnoj sjednici Uprava Hrvatske pošte je i informirala članove Nadzornog odbora o slanju neobvezujuće ponudu za kupovinu tvrtke City ex d.o.o. dok su na sjednici doneseni i zaključci u kojima se poziva nadležne institucije na kontrolu poštivanja Zakona o poštanskim uslugama.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close