Hrvatska i Izraelska pošta potpisale sporazum o tehničkoj suradnji

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2010. u 15:00

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Robert Jukić i predsjednik Uprave Izraelske pošte Avi Hochman potpisali su danas u Tel Avivu Sporazum o tehničkoj suradnji.

“Potpisivanjem sporazuma Hrvatska pošta dobila je partnera koji će joj svojim stručnim znanjem i iskustvom pomoći u realizaciji druge faze procesa restrukturiranja koja se prvenstveno odnosi na modernizaciju poslovnih procesa”, priopćili su iz Hrvatske pošte. “Pred Hrvatskom poštom nalazi se iznimno važan korak modernizacije bez kojeg nećemo moći završiti započete procese. Samo modernizacijom poslovanja, a samim time i uvođenjem novih usluga Hrvatska pošta će 2013. godinu i potpunu liberalizaciju tržišta dočekati spremna na način da neće biti upitna niti njena budućnost niti njena tržišna pozicija”, rekao je Jukić.

Hrvatska pošta je krajem 2008. godine donijela Strategiju razvoja Hrvatske pošte kojom je započet proces restrukturiranja, a s ciljem da se hrvatski nacionalni poštanski operator pripremi za potpunu liberalizaciju tržišta poštanskih usluga u RH koje nastupa 1. siječnja 2013. godine. U prvoj fazi procesa restrukturiranja Hrvatske pošte naglasak se prvenstveno stavio na optimizaciju broja djelatnika te preustroj sustava koji se zasnivao na zastarjeloj županijskoj podjeli.

Tijekom 2009. i 2010. godine Hrvatska pošta je smanjila broj djelatnika za gotovo 1800. Također, uvela je modernu divizijsku organizaciju prema uzoru na moderne svjetske poštanske operatere. Ukinuto je 20 županijskih središta pošta, a 1710 zaposlenika je iz administracije prebačeno u operativni dio poslovanja.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close