Hrvati ostvarili gotovo četvrtinu stranih noćenja u Sloveniji

Autor: Poslovni.hr , 29. veljača 2012. u 15:15

Hrvati su u siječnju ove godine ostvarili skoro četvrtinu noćenja stranih turista u Sloveniji, prema podacima koje je u srijedu objavio slovenski ured za statistiku.

Stranci su u siječnju činili 58 posto gostiju u apartmanima uz slovenska skijališta, termalnim liječilištima i hotelima, a najbrojniji nakon gostiju iz Italije bili su hrvatski turisti. Najviše noćenja u kategoriji stranih gostiju ostvarili su Talijani (25 posto), slijede Hrvati (24 posto), Austrijanci s 9 i Srbi sa 8 posto. Slovenska turistička organizacija (STO) objavila je prošlog tjedna podatak da je lani u Sloveniji 3,17 milijuna domaćih i stranih posjetitelja ostvarilo 9,24 milijuna turističkih noćenja.

S udjelom od 10 posto u ukupnom broju stranih turista koji su prošle godine posjetili slovenska turistička odredišta, Hrvati su u 2011. dijelili drugo mjesto zajedno s Austrijancima, dok tradicionalno najbrojniji, osobito u ljetnom razdoblju, ostaju Talijani, s 42 posto u ukupnom broju stranih gostiju na godišnjoj razini.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close