Hrelja: RH u najtežoj situaciji do sada, tonemo u dugove i beznađe

Autor: Poslovni.hr , 08. prosinac 2010. u 17:40

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja na današnjoj je konferenciji za novinare u Osijeku ocijenio da je Hrvatska u najtežoj situaciji do sada te da tone sve dublje u dugove i beznađe.

Posebno zabrinjava, kako kaže, što “vladajući građane zavaravaju da je sve u redu, da sve funkcionira, da će već sutra doći neki veliki ulagači, a to, naravno, nije točno”, kazao je Hrelja. Ova je vlada “na početku svoga mandata obećala petu brzinu u rješavanju problema, a činjenica je da se vozimo debelo unatrag”, ustvrdio je. Dodao je kako, “nažalost, više nema vremena za prijevremene izbore i odlazak onih koji su Hrvatsku doveli u najteže stanje koje se može zamisliti”. “Zato bi bilo dobro da se izbori održe što prije, a ne na kraju zakonskog roka, što će vlada Jadranke Kosor očito pokušavati“, drži Hrelja.

Osvrnuvši se i na brojne stranke s umirovljeničkim predznakom, rekao je da to zbunjuje umirovljeničko glasačko tijelo. Takvih je stranaka u Hrvatskoj osam, a neke od njih nemaju ni predsjednika jer je umro, neke su imaginarne jer ništa ne rade, ali ”sve zbunjuju birače“, rekao je Hrelja, optuživši ih da to čine u ”suradnji s HDZ-om“ te da je ”riječ o plaćenu poslu”.

Izjavio je kako je upravo HSU kao parlamentarna stranka uspjela još 2003. pokrenuti i dobiti pravo na isplatu duga umirovljenicima. Dodao je kako će se 20. prosinca ove godine isplatiti četvrta rata umirovljenicima koji su se odlučili na isplatu duga u cijelosti. Za, primjerice, 16.000 umirovljenika u Osječko-baranjskoj županiji povrat duga iznosi 100 milijuna kuna, a to je kako je rekao, znatna pomoć umirovljenicima.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close