Hrelja: Iznosi mirovina ne mogu se mijenjati po načelu “kako se tko sjeti”

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2010. u 13:05

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silavno Hrelja izjavio je danas u Osijeku kako ta stranka prosvjeduje protiv načina na koji Vlada pristupa umanjivanju tzv. povlaštenih mirovina, ocjenivši kako je jedini motiv Vlade umirovljenicima “platiti što manje”.

Na konferenciji za novinare u sjedištu osječkog HSU-a, Hrelja je kazao kako se iznosi mirovina ne mogu mijenjati po načelu “kako se tko sjeti”, jer se, kako smatra, “radi o umanjivanju zakonom stečenih prava, a to je nemoguće bez promjene zakonskih propisa”. Intrigantno je da se i među korisnicima povlaštenih mirovina sada stvara podjela na one koji primaju manje i više od 3.500 kuna, rekao je Hrelja te dodao kako još nije razgovarao s braniteljskim udrugama, ali da očekuje njihove reakcije, kao i udruga antifašističkih boraca.

Hrelja smatra da se u slučaju provedbe ovakvog modela smanjivanja povlaštenih mirovina otvara mogućnost da se “na mala vrata” provede smanjivanje mirovina svim umirovljenicima koji primaju više od 3.500 kuna.

Nedopustivo je da u jednoj demokratskoj državi, kako se tko sjeti, postavlja kriterije za umanjivanje stečenih prava, jer sustav mirovinskog osiguranja ne trpi ovakva “ad hoc” rješenja i stoga oštro prosvjedujem protiv ovakvog načina rješavanja mirovinske problematike, rekao je Hrelja.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close