HPB Invest: Sutra isplata obeštećenja članovima UM fonda

Autor: Poslovni.hr , 15. prosinac 2009. u 15:15

HPB Invest je objavio da će sutra, 16. prosinca, isplatiti obeštećenje za 139.212 članova Umirovljeničkog fonda za što je Vlada RH osigurala iznos od 833,5 milijuna kuna.

Prema planu, HPB Invest će sutra isplatiti treću ratu za 124.535 članova Fonda iz Osnovnog registra koji su odabrali B model isplate te drugu ratu za 14.677 članova koji su odabrali B model isplate iz Registra korisnika obiteljskih i najviših mirovina, navodi se u današnjem priopćenju HPB Investa.

Sredstva će se uplatiti izravno na tekuće račune i štedne knjižice članova Fonda ili isplatiti u poštanskim uredima putem Uputničkog naloga. Uputnički nalog, kojeg su članovi Fonda dobili na svoje kućne adrese služi za gotovinsku isplatu sredstava na šalterima Hrvatske pošte, a vrijedi do 31. siječnja 2010. godine. Ukoliko članovi Fonda do tada ne podignu svoja sredstva, trebaju se javiti u HPB Invest kako bi dogovorili način isplate.

Do sada je HPB Invest u potpunosti isplatio obeštećenje članovima Fonda iz Osnovnog registra i Registra korisnika obiteljskih i najviših mirovina koji su odabrali model A, dvije rate članovima Osnovnog registra koji su odabrali model B te jednu ratu članovima Registra korisnika obiteljskih i najviših mirovina koji su odabrali B model isplate, stoji u priopćenju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close