Hoto grupa tvrdi: Zgradu smo prodali prije sedam godina i nemamo veze s incidentom

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2012. u 12:25

Hoto Grupa Tome Horvatinčića ogradila se od drugog pada stakla s Hoto Business Towera u Savskoj cesti, piše Index.hr

Podsjetimo, nedavno je sa zgrade palo staklo i pritom nitko nije bio ozlijeđen. No u jučerašnjem, drugom padu stakla sa zgrade, lakše je ozlijeđen zaštitar, ali i jedno parkirano vozilo.

“Investitor izgradnje građevine Hoto Business Tower, koja je u dugogodišnjem zakupu od strane tvrtke HT – Hrvatski telekom d.d., bilo je društvo Hoto Zagreb iz portfelja trgovačkih društava Hoto Grupa. Društvo Hoto Zagreb d.o.o. koje je ujedno bilo i vlasnik građevine Hoto Business Tower, prodano je inozemnom investicijskom fondu prije sedam godina. Stoga se jasno može zaključiti kako ovaj objekt nije u našem portfelju već sedam godina iz kojeg razloga ostaje nejasno zbog čega se uopće u kontekstu ovog događaja spominje investitor koji je još k tome građevinu gradio prije 11 godina. Za vrijeme dok smo bili vlasnici društva i ove građevine, redovito su obavljani svi radovi njezinog održavanja, uključujući i redovite radove održavanja fasade. Naime, ovaj objekt ima ugrađenu ”spider“ fasadu čiji se elementi u sklopu redovitog godišnjeg održavanja trebaju zatezati svake godine. Slijedom navedenog, u cijelosti odbacujemo bilo kakvu povezanost s navedenim događajem pada staklene stijene s građevine Hoto Business Tower”, navodi se u priopćenju Hoto Grupe.

Glasnogovornica Maja Weber jučer je izjavila kako je HT već i nakon prvog pada stakla s nebodera prije dva i pol tjedna također tražio reakciju Tome Horvatinčića.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close