Hotel Marjan postaje dio lanca Hilton

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2009. u 17:25

Tvrtka Adriatic d.d. i hotelska korporacija Hilton sklopili su ugovor o franšizi u trajanju od 22 godine, kojom će hotel Marjan postati dio tog svjetski poznatog lanca. Investicija je vrijedna gotovo milijardu kuna, a očekuje se otvaranje oko 400 radnih mjesta.

Potpisivanju su nazočili brojni uglednici iz društvenoga i političkog života, a uzvanicima su se obratili gradonačelnik Splita Ivan Kuret, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader i ministar turizma Damir Bajs. Potpisivanjem ovog ugovora hrvatski turizam dobiva novu zvjezdicu na turističkoj karti svijeta, a grad Split postaje ozbiljan konkurent poznatim turističkim središtima, ne samo Europe, već i svijeta, istaknuo je ministar turizma.

Predstavnik Hiltona i potpisnik ugovora Ulrich Widmer, potpredsjednik za razvoj središnje i istočne Europe Hilton hotela, iznimno je zadovoljan što je hotel Marjan postao dio grupacije. “Split je izniman grad, po svojoj ljepoti i povijesti, te zaslužuje da u njemu budu prisutni poznati svjetski brendovi, kao što je i Hilton”, dodao je Widmer.

Željko Kerum, vlasnik tvrtke Adriatic d.d., istaknuo je kako mu je obnova hotela Marjan najveći i najvažniji poslovni projekt. Hotel Marjan sagrađen je 1963. godine. Bio je prvi hotel prve kategorije u Splitu i postao je nezaobilazna vizura splitske razglednice. U njemu su odsjedali mnogi uglednici i poznate osobe, primjerice Sophia Loren, Orson Welles, Albert od Monaka i drugi.

(HRT)

Komentirajte prvi

New Report

Close