Holy: Tamo gdje postoji solarni potencijal neka se grade solari

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2012. u 09:35
Mirela Holy / PXL

Čačić je i u Vladi kritiziran zbog svoje najave da Hrvatska neće poticati velike solarne sustave, nego će umjesto njih poticati vjetroelektrane, piše Večernji list.

“Tako ne bi trebalo biti. Tamo gdje postoji potencijal za vjetar neka se grade vjetroelektrane, tamo gdje postoji solarni potencijal neka se grade solari. Moje stajalište je poznato – što raznovrsnije korištenje i fosilnih goriva, jednako kao i obnovljivih izvora energije”, rekla je ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy.

“Spriječit ćemo da nas se pljačka kvaziinvesticijama. Neću štititi devet puta skuplju struju nego što je klasična. Sedam su godina razni lobiji sprečavali da se to promijeni. Sad je dosta”, rekao je Radimir Čačić u petak i šokirao mnoge najavom da će Vlada odustati od razvoja velikih solarnih elektrana. Dodao je da će nastaviti poticati gradnju krovnih sustava, a umjesto velikih solara Vlada će poticati gradnju vjetroelektrana.

Od nezadovoljnih građana Vlada je u ponedjeljak putem Twittera morala braniti Radimira Čačića. “Nema riječi o zabrani i ‘barijerama’. Prvi potpredsjednik Vlade napomenuo je da Hrvatska neće plaćati skupu solarnu energiju koja je osam do devet puta skuplja od struje koja se proizvede iz nafte i plina. Velika solarna polja Hrvatska ne može platiti, ali će poticati gradnju malih solarnih ćelija na krovovima”, poručila je Vlada na Twitteru.

Ovdje pročitajte više.

PREPORUČAMO:

Naša Vlada na Twitteru se pravda zbog srpskog solarnog parka

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

klasična bolest od koje boluju naši političari zove se SVEZNADARSTVO! “Zelena” tehnologija bi tako po ministrici Holly postala sama sebi svrhom koju bi, naravno, mi plaćali iz naših džepova. Proizvodnja el. energije (i to samo jedan dio dana) po devet puta višoj cijeni…U međuvremenu su npr. kupci ekoloških automobila predmet opće sprdnje. Ekologiju skupo plaćaju zbog vlastitog ekološkog opredijelenja i iz vlastitog džepa…država, razumije se, neda ni lipe…

New Report

Close