HNS i HSU potpisali predizbornu koaliciju

Autor: Sandra Bartolović , 11. listopad 2010. u 11:20

Predsjednici HNS-a i HSU-a Radimir Čačić i Silvano Hrelja, doznaje se neslužbeno, potpisali su danas sporazum o zajedničkom izlasku na izbore, kojim žele neutralizirati negativne učinke izbornog sustava koji dovodi do podzastupljenosti ovih dviju stranaka u parlamentu.

HNS i HSU dio su oporbene tzv. kukuriku koalicije predvođene SDP-om, koja se neformalno okuplja već više od godinu dana, ali još uvijek nije potpuno izvjesno da će potpisati i predizbornu koaliciju, s obzirom na dvojbe koje s tim u vezi postoje u dijelu SDP-a. Neslužbeno se ipak može čuti kako lider SDP-a Zoran Milanović radi na deklaraciji koja bi kasnije trebala prerasti u predizborni koalicijski sporazum (za sada) četiri stranke.

Narodnjaci i umirovljenici službenu predizbornu koaliciju potpisali su uvjereni kako su im programi komplementarni, s obzirom na to da je fokus HNS-ovih aktivnosti na gospodarstvu i vanjskoj politici, a HSU-ovih na sadašnjem i minulom radu. Procjenjuju kako će u ovom savezu minimalno osvojiti deset do dvadeset zastupničkih mjesta, pri čemu smatraju kako bi realno bilo ponoviti rezultate s izbora 2003. godine kada je HSU imao tri, a HNS deset mjesta u Saboru.

Komentirajte prvi

New Report

Close