HND podupire mogući štrajk u Glasu Istre

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2010. u 16:05

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) danas je u vezi najave štrajka u Glasu Istre izvijestilo kako potpuno podupire novinarke i novinare koji se, okupljeni oko svoje sindikalne organizacije, bore za radna prava i radna mjesta te za novinarske slobode i profesionalne standarde.

“Voljeli bismo da uspije postupak mirenja sindikata Glasa Istre i poslodavca jer za to još uvijek ima izgleda. Ako i taj posljednji sastanak ne uspije, i ako novinari smatraju da je to jedino i najbolje rješenje – HND podupire najavu štrajka u Glasu Istre”, navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Iz HND-a napominju da je i po Ustavu, a ne samo zakonima cenzura zabranjena, ali da je “svejedno i očigledno novinski nakladnik zabranio uredništvu Glasa Istre da objavi odgovor predsjednice sindikalne organizacije na priopćenje uprave o najavi štrajka”.

“Ističemo da su novinari, nažalost, ne samo u slučaju Glasa Istre, taoci najrazličitijih financijskih manipulacija i mešetarenja zemljištima i nekretninama bivših i/ili sadašnjih medijskih vlasnika. Ako su manipulacije i kriminalno sumnjive njima se treba što prije pozabaviti Državno odvjetništvo RH, umjesto što novi vlasnik ceh naplaćuje od novinara, prijeteći im otpuštanjima i višekratnim i radikalnim smanjenjem plaća”, stoji u priopćenju HND-a.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close