Hloverka Novak Srzić izabrana za v.d. direktoricu programa HTV-a

Autor: Saša Vejnović , 07. srpanj 2010. u 12:15

Hloverka Novak Srzić izabrana je za v.d. direktoricu programa HTV-a na današnoj sjednici Programskog vijeća, a zbog samog prijedloga ostavke na članstvo u Vijeću podnijele su Sanja Modrić i Marina Škrabalo.

Za imenovanje nove direktorice programa glasali su Ilija Rkman, Dragan Crnogorac, Siniša Grgić, Zvonko Milas, Anja Šovagović i Želimir Mesarić. “Nikako ne mogu podržati ovaj prijedlog jer bi bilo štetno da se izabere osoba koja nije motivator, loša je s ljudima, a novinari su joj hodali s flasterima po hodnicima HRT-a”, izjavila je Sanja Modrić čim je čula da v.d. ravnatelja HTV-a Mislav Stipić predlaže Novak Srzić za direktoricu programa, te podnijela ostavku. Njen primjer slijedila je i Marina Škrabalo, koja je bila također vidno šokirana Stipićevim prijedlogom, no on od njega nije htio odustati.

“Molim Marinu i Sanju da to ne rade. Treba spustiti loptu na zemlju, ozbiljnije razmisliti. Molim vas da ostanete u ovom tijelu”, poručio im je Stipić, ali nisu ga poslušale. Vijeće, koje po zakonu treba imati 11 članova, već mjesecima radi tek s desetoricom, jer nitko nije izabran na mjesto Đure Popijača. Prošlu je sjednicu napustio Damir Grubiša kojeg su Grgić i Milas uvrijedili, te rakao da se neće vratiti dok mu se javno ne ispričaju, pa tako nije bio ni na jučerašnjoj sjednici. Nije bilo ni Hašima Bahtijarija.

Dosadašnji direktor programa Domagoj Burić smijenjen je na vlastiti zahtjev, jer je to pismeno zatražio zbog “srčane aritmije i niza drugih zdravstvenih problema”. Renatu Kuniću Vijeće je produljilo mandat v.d. glavnog urednika informativnog programa HTV-a.

I četvrti natječaj vjerojatno bez izbora ravnatelja

Kandidati za glavnog ravnatelja HRT-a su Goran Rotim, Veljko Jančić, Damir Tus, Branko Debeljak, Zoran Kalinić, Nada Prkačin, Katarina Vidović Krišto, Jozo Rajkovača i Josip Popovac. No, vrlo je vjerojatno da nitko neće biti izabran ni na ovom četvrtom natječaju. Glavnog ravnatelja, naime, treba podržati barem osam članova Vijeća, a upravo ih je toliko još ostalo u Vijeću. Damir Grubiša nije siguran da će ostati u tom tijelu. “U svjetlu najnovijih događaja razmotrit ću članstvo u Programskom vijeću”, rekao je Damir Grubiša za Poslovni dnevnik, šokiran izborom Novak Srzić za direktoricu programa televizije.

Hašim Bahtijari također je bio iznenađen izborom, no iako priznaje da je “članstvo u tom tijelu izgubilo svaki smisao” još ne misli kapitulirati. “Ne mičem se s puta gorima od sebe”, kratko nam je komentirao Bahtijari. Ukoliko netko od njih također ode, izbor ponovno pada u vodu. Stoga će rasplet ove situacije donijeti novi zakon o HRT-u koji je trenutno na prvom čitanju u Saboru. Nakon njegovog usvajanja izabrat će se novo Vijeće, osnovat će se Nadzorni odbor, a ta dva tijela zajednički biraju predsjednika Uprave HRT-a (funkcija umjesto dosadašnjeg glavnog ravnatelja) dvotrećinskom većinom.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Hebeš ti ovakvu državu, meni je dosta idem van daj Bože Švicarska, ako ima neke savjete kako tamo nek mi se javi na privat. Pozdrav svim, ali ova Vlada a ni buduće meni neče zaraditi za mirovinu, a ja da hranim lezileboviće i hljebatore više ne, ne, ne i ne.

U teška politička vremena, osoba od povjerenja.

Nije tome davno, krajem prošle godine su novinari na HTV-u u prosvjed lijepili flastere na usta zbog iste, tada urednice informativnog programa. Tak je to… il’ ćete nas gurat ili ode pretplata 20 kuna dolje. [smiley]

Koja farsa…koja neozbiljnost

New Report

Close