Hidroelektra Niskogradnja gradi pristupnu cestu od tunela Sv. Ilija do magistrale

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2012. u 19:55

Početkom ovog tjedna započeli su radovi na pristupnoj cesti od južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu do Jadranske magistrale, a radove izvode radnici Hidroelektre Niskogradnje.

Suvremena prometnica od magistrale do Basta, dužine oko 2,5 kilometara, imat će četiri kolnička traka te po jedan trak nedaleko čvora za Bast i Topiće, bit će osvijetljena, a raskrižje na Baškom Polju bit će izgrađeno u dva nivoa ceste, kaže pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje prostorom općine Baška Voda Tonči Topić.

Rok za izgradnju pristupnog puta od magistrale do južnog portala tunela je 105 dana, kazao je Topić te dodao kako su u tijeku završne pripreme za skoro asfaltiranje pristupnih cesta do Basta i Topića kojim će se koristiti mještani za vrijeme izgradnje suvremene prometnice od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija. Kako se doznaje, zemljište kojim prolazi pristupna cesta je uglavnom otkupljeno od vlasnika ili tek u manjem dijelu izvlašteno od posjednika, a postupak izvlaštenja i posao s vlasnicima se privodi kraju.

Ceste o čijoj se varijanti dugo dogovaralo, a u čemu su sudjelovali i predstavnici općine Baška Voda, gradit će se po jeftinijoj verziji, odnosno po ŽUC-ovu projektu, doznaje se od načelnika općine Baška Voda Joska Roščića. Do travnja iduće godine, dodaje, završit će radovi na južnoj polovici tunela, koji se između ostalog odnose na uređenje predusjeka s portalnim zidom na ulazu u tunel Sv. Ilija.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close