HEP: Kupci s manjom potrošnjom od srpnja bez subvencije

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2011. u 16:25

Dana 30. lipnja ove godine istekao je rok primjene Odluke Vlade RH o provedbi mjera za ublažavanje porasta cijena električne energije temeljem koje su subvencionirani kupci električne energije kategorije kućanstvo s godišnjom potrošnjom manjom od 3.000 kWh, izvijestili su iz HEP-a.

Od 1. srpnja 2011. svi kupci u sustavu javne usluge opskrbe električnom energijom plaćaju električnu energiju po cijenama utvrđenim tarifnim sustavom za proizvodnju, prijenos, distribuciju i opskrbu električnom energijom, objavljenim na web stranicama HEP Operatora distribucijskog sustava.

Iz HEP-a pozivaju kupce koji su imali godišnju potrošnju manju od 3.000 kWh, odnosno koji su ostvarivali pravo na subvenciju, da dostave stanje svojih brojila. Stanje se može dostaviti putem besplatnog telefona 0800-0555, internetskih stranica www.hep.hr i potrošačkog telefona objavljenog na računima za električnu energiju.

Iz HEP-a mole kupce da stanje brojila dostave do 10. srpnja 2011. godine. Onima koji ne dostave stanje brojila, HEP Operator distribucijskog sustava procijenit će stanje na dan 1. srpnja 2011. godine. Prema podacima HEP-a, u kategoriji kućanstva u RH je oko 2,1 milijun mjernih mjesta, a subvencija se do sada ostvarivala na oko 1,6 milijuna mjernih mjesta.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close