HDZ predao izborne liste, Kosor prva u petoj jedinici

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2011. u 19:05

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nositeljica je svih stranačkih lista i prva u petoj izbornoj jedinici, potvrdila je Kosor predvodeći stranačko izaslanstvo koje je oko 18 sati predalo izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Kosor je novinarima izjavila da na stranačkim listama ima “nekih malih iznenađenja”, pa je tako drugi na listi u prvoj izbornoj jedinici sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman. Rekla je da na listama ima novih i mladih ljudi, “ali svakako poštujući sve one koji su dali značajan doprinos posebno u ove posljednje dvije godine, koje su za HDZ bile teške, zahtjevne, osobito dani u kojima živimo”. “Sigurna sam da će to dodatno potaknuti naše članove i simpatizere da daju glas HDZ-u”, poručila je Kosor, potvrdivši da na izbore izlazi u petoj izbornoj jedinici, gdje je i rođena.

Upitana što HDZ nudi na izborima odgovorila je da je ta stranka predložila program koji se naslanja na program vlade u posljednje dvije godine, kroz koji je Hrvatska završila pregovore za ulazak u EU. “Najavljujemo sve poslove koji su naslonjeni na ono što smo do sada napravili u osnaživanju hrvatskog gospodarstva, puno važnih projekata, novih investicija, ali isto tako i dalje na snažnu i čvrstu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala”, kazala je Kosor.

“Na tri stupa na kojima je radila vlada u porotekle više od dvije godine sačinili smo program i vjerujem da ćemo u tome biti uspješni”, dodala je. Kazala je, odgovarajući na pitanja novinara, da HDZ-u nije bilo teško složiti izborne liste, za koje vjeruje da su “jako dobre jer da bismo ostvarili program koji predlažemo, moramo imati ljude koji su ga sposobni provesti”. “Vidjet ćete, ima puno sjajnih ljudi, liste se zapravo mogu i okrenuti, tako da oni koji su 14. na listi budu prvi i obratno”, ustvrdila je Kosor.

Stranačke liste predsjednica HDZ-a DIP-u je predala u pratnji najviših stranačkih dužnosnika te novog koalicijskog partnera, splitskog gradonačelnika Željka Keruma koji je treći na listi u 10. izbornoj jedinici. Njegova sestra Nevenka Bečić, koja bila u Kerumovoj pratnji, sedma je na listi u 9. izbornoj jedinici, a kandidat Kerumove liste još ima i sedmo mjesto u 10. jedinici.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close