HDZ neće poduprijeti prijedlog zagrebačkog proračuna

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2010. u 16:05

Klub zastupnika HDZ-a na sjednici zagrebačke Gradske skupštine neće podržati prijedlog zagrebačkog proračuna jer on, uz ostalo, dira standard obitelji s malom djecom, istaknuli su na današnjoj konferenciji za novinare zastupnici zagrebačke Gradske skupštine Jasen Mesić, Margareta Mađerić i Stanko Gačić.

Ističući kako katastrofalan prijedlog zagrebačkog proračuna za HDZ nije iznenađenje, Mesić je rekao kako je višegodišnje razbacivanje novaca i financiranje kampanja moralo dovesti do smanjenja proračuna od gotovo miljardu kuna. “Licemjerno je, neodgovorno i lažno od pročelnika gradskog Ureda za financije Slavka Kojića da danas napada državu i vladu da je država nekom nešto uzela, a on je kroz sve ove godine glavni kreator zagrebačkog proračuna kada su stvarani dugovi od nekoliko stotina milijuna kuna i kada su se netransparentno trošili novci na razne populističke projkte”, kazao je.

Naglasio je kako se u državnom proračunu ne diraju plaće, mirovine te naknade za djecu, a Kojić na uštrb djece i vrtića želi “popraviti krvnu sliku proračuna”. Uvredljivom smatra da i što SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras daje neke garancije kako će se SDP založiti za jeftinije jaslice i vrtiće, posebno zato što on i nije zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

(Hina/pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

http://www.poslovni.hr/vijesti/vinko-mladineo-tuzi-hrvatsku-udrugu-poslodavaca-i-popijaca-9468.aspx

a mozda mladineo nije kriv sto je netko poticao proizvođače, da ne plaćaju trošak zbrinjavanja??

Ovaj komentar HDZ-ovaca ima smisla, mada sam načelno bliži sdp-u. Pogotovo ovo što je Mesić komentirao u vezi Marasa, ako čovjek nije u skupštini grada Zagreba. No moj zaključak je sljedeći: “A gospodo, budući da nećemo štedjeti na umirovljenicima i djeci, idu komunalije gore, plaće dolje”.

New Report

Close