HČSP najavio tužbu protiv Vlade i medija

Autor: Poslovni.hr , 13. travanj 2012. u 08:55
PXL

Nakon MUP-ove zabrane okupljanja ekstremnih desničara u Zagrebu, oglasio se HČSP koji u svom priopćenju navodi da će tužiti Vladu i sve medije koji su Hrvatsku čistu stranku prava označili kao nacističku i fašističku, piše danas.hr.

Premijer Zoran Milanović u četvrtak na sjednici Vlade objavio kako je Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo odluku o zabrani okupljanja ekstremne desnice u Zagrebu, odnosno skupa u organizaciji HČSP-a iz “svjetonazorskih i političkih razloga”.

Nakon toga, odmah su reagirali pripadnici stranke koji su najavili kako gosti stižu ali neće biti održanih skupova. Umjesto održavanja skupa povest će ih u obilazak grada. Zbog zabrane skupova HČSP namjeravaju angažirati odvjetnika, kojem su navodno već i dostavili dokumentaciju.

“Osim Vlade, podnijeti ćemo tužbe i protiv svih medija koji su Hrvatsku čistu stranku prava označili kao nacističku i fašističku, a protiv anonimnih pokretača hajke na nas, podnijeti ćemo kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja. Naši prijatelji će ovomu skandalu bez presedana u hrvatskoj novijoj povijesti, izvijestiti svoje države i europske institucije, jer im je hrvatska vlast na vrlo grub način uskratila gostoprimstvo, i proglasila ih također kao i nas, nacistima i fašistima”, navodi stranka u svom priopćenju.

Milanović je poručio kako se ovakvi skupovi nikada neće moći održavati u Hrvatskoj.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close