Hanfa Bolanči i Udruzi malih dioničara LRH ne priznaje svojstvo stranaka u postupku objavljivanja ponude

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2010. u 14:15

Uprava Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga na današnjoj je sjednici donijela rješenje na temelju kojeg se Matku Bolanči i udruzi Udruga malih dioničara LRH ne priznaje se svojstvo stranaka u postupku odobrenja objavljivanja ponude za preuzimanje društva Liburnia Riviera Hoteli pokrenutog temeljem zahtjeva društva SN Holding.

U obrazloženju Hanfe se navodi da je SN Holding toj agenciji 23. kolovoza 2010. podnio zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje Liburnia Riviera Hotela, a 1. rujna, Matko Bolanča i Udruga malih dioničara LRH, podnijeli su zahtjev za priznavanje svojstva stranke u postupku odobrenja objavljivanja ponude za preuzimanje ciljnog društva.

Hanfa ističe da se svi dioničari LRH nalaze u jednakom položaju, te su im sukladno navedenim odredbama Zakona o preuzimanju, zaštićena prava i pravni interes kao dioničara društva koje se preuzima. Navedeno znači, da bi upravo sudjelovanjem pojedinih dioničara ciljnog društva u postupku odobrenja objavljivanja ponude za preuzimanje, ostali dioničari, u odnosu na njih, protivno odredbi članka 3. točka 1. Zakona o preuzimanju, bili u neravnopravnom položaju.

Isto tako, Hanfa je utvrdila da podnositelji zahtjeva nisu dokazali da bi morali sudjelovati u postupku pokrenutom povodom zahtjeva ponuditelja, za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje LRH, radi zaštite svojih prava ili pravnih interesa kao dioničara ciljnog društva, a radi kojih bi im trebalo priznati svojstvo stranke u predmetnom postupku.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close