Habuš: Otpad će se ipak i dalje odvoziti na Brezje

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2012. u 15:30

Sutra je trebalo stupiti na snagu rješenje inspekcije Ministarstva zaštite okoliša o zabrani dovoza i skladištenja otpada u Brezju, no do toga neće doći.

Dogovorili smo s ministarstvom da se raspiše natječaj za tekući otpad, a rješenje ministarstva prolongirat će se do kraja trajanja natječaja. Ministarstvo će raspisati natječaj za balirani otpad i ono će odrediti tko će taj posao odraditi. To je danas novinarima rekao varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. Ponovio je i da je s općinom Davor bilo dogovoreno zbrinjavanje otpada.

– Mi to nismo stopirali. Može se samo pretpostavljati tko je u to upleo prste – rekao je Habuš. Dodao je i da je “prestrašan” medijski pritisak T7 grupe, koja minira sva gradska rješenja i želi stvoriti osjećaj da samo oni imaju rješenje za zbrinjavanje otpada.

– Briga o smeću je moja briga, a ne briga T7 grupe. Obećali smo da ćemo to riješiti i riješit ćemo najjeftinije što možemo i u najkraćem mogućem roku – rekao je Habuš. Natječaj za tekući otpad trebao bi biti raspisan već sutra, a mogao bi biti okončan u roku od dva mjeseca. Otpad će se do tog vremena i dalje zbrinjavati u Brezju. Habuš je rekao je i da ne može komentirati izjave čelnika T7 grupe da i Radimir Čačić “stopira” cijelu priču te da ne zna “otkuda takav stav”. Naglasio je i da to što je ministrica Mirela Holy podnijela ostavku neće imati nikakve posljedice za postignuti dogovor između Grada i ministarstva.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close