Građevinska inspekcija počela s rušenjem bespravno izgrađenih objekata na Pagu i Cresu

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2010. u 11:40

Ministarstvo zaštite okoliša priopćilo je kako je počelo uklanjanje bespravno izgrađenih objekata na otocima Pagu i Cresu.

Građevinska inspekcija počela je jučer s uklanjanjem bespravno izgrađenih objekata na području Križina, katastarska općina Kolan na otoku Pagu. U prosincu prošle godine na tom je području uklonjeno osam građevina. Riječ je o objektima izgrađenim na zemljištu koje nije namijenjeno izgradnji.

U ovoj fazi u planu je uklanjanje 12 objekata. Građevinska inspekcija provela je postupke i za navedene građevine donijela rješenja o uklanjanju. Neki investitori su jučer sami započeli s uklanjanjem, a inspektori će pratiti tijek izvršavanja rješenja.

Uklanjanje je tražila i lokalna samouprava jer navedeni objekti narušavaju krojobraz i unose nered u prostor, dodaje se u priopćenju. Ministarstvo zaštite okoliša također navodi kako je građevinska inspekcija putem treće osobe počela s uklanjanjem bespravno sagrađenih objekata na području uvale Krušćica na otoku Cresu.

U planu je uklanjanje tri objekta, izgrađenima na zemljištu koje nije namijenjeno izgradnji. Građevinska inspekcija provela je postupke i za navedene građevine donijela rješenja o uklanjanju. Nakon što bespravno sagrađene objekte nisu uklonili sami investitori, uklanjanju je pristupila građevinska inspekcija.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close