Gradske ljekarne Zagreb raskinule poslovnu suradnju s Medikom

Autor: Poslovni.hr , 11. ožujak 2011. u 10:10

Iz Medike danas su putem Zagrebačke burze izvijestili da je jučer bila održana telefonska izvanredna sjednica Nadzornog odbora tog društva.

Na sjednici je Uprava izvijestila Nadzorni odbor kako Upravno vijeće Gradske ljekarne Zagreb, nakon uspješne poslovne suradnje duže od 20 godina, nije prihvatilo ponudu Medike za poslovnu suradnju u prvoj polovici 2011. godine, iako je, kako se ističe u priopćenju, ponuda te tvrtke bila najpovoljnija. “Takva odluka Upravnog vijeća Gradske ljekarne Zagreb je poslovno neopravdana, posebno stoga što su Gradske ljekarne Zagreb jedan od značajnih dioničara Medike”, ističe se u priopćenju.

Također se dodaje da “zbog ovako neopravdane odluke Upravnog vijeća Gradske ljekarne Zagreb procjena umanjenog prihoda Medike samo za prvo polugodište iznosi 50 milijuna kuna”. “Nadzorni odbor je primio na znanje gore navedena izvješća Uprave te jednoglasno dao suglasnost Upravi za poduzimanje svih pravnih radnji vezano za Odluku Upravnog vijeća Gradske ljekarne Zagreb”, dodaje se u priopćenju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close