Grad Zagreb dobiva toplice

Autor: Poslovni.hr , 18. lipanj 2008. u 15:20

Grad Zagreb dobiva toplice. “Terme Zagreb” gradit će zajedno Grad, koji daje zemljište, i Ina, koja ima koncesiju za eksploataciju geotermalne vode.

Termalno kupalište s popratnim sadržajima gradit će se zapadno od nedovršene Sveučilišne bolnice, na gotovo 30 hektara. U Gradu kažu kako je ovo važna investicija kojom će se poboljšati turistička i sportsko-rekreacijska ponuda u Zagrebu. Uvjereni u isplativost i pozitivno stajalište građana o predviđenom projektu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragićević naglasili su prilikom potpisivanja ugovora u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu da su vlasnički udjeli u tvrtki Terme Zagreb, kao i u budućoj Zoni, pola-pola. U sklopu Zone, osim gradnje termalnog kupališta i sadržaja za rekreaciju, predviđeni su i mnogi drugi sadržaji temeljeni na termalnoj vodi (od 50 do 80 Celzijevih stupnjeva), poput uzgoja cvijeća. To će, uvjeren je gradonačelnik Bandić, stvoriti novu sliku i vratiti život na Savu i u jugozapadni dio grada. Vjeruje i da će građani posjećivati buduće kupalište bar u jednakoj mjeri kao ono u Čatežu, gdje, kako je rekao, samo Zagrepčani na godinu potroše između 20 i 25 milijuna eura.

Za desetak dana trebalo bi uslijediti imenovanje čelništva tvrtke Terme Zagreb, koje će napraviti dalje planove i razraditi rokove za realizaciju projekta, rekao je Bandić.

(HRT)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Često odlazim u Sloveniju i Mađarsku u toplice.Mislim da svi oni koji kao idu tamo su razmaženi u tolikoj mjeri da će debelo odmjeriti te toplice u zagrebu i ostale.
Želim da kažem da nesmije biti nikakvih imitacija.
Moraju biti prava konkurencija ostalima.
Otvorene su nove toplice u Daruvaru ali su nedorečene,zaostaju za onim u mađarskoj.

New Report

Close