Gorko su se pokajali zbog kupnje ovih stanova

Autor: Poslovni.hr , 11. rujan 2012. u 11:20

Stanari koji su kupovali stanove u zgradi na adresi Put Gvozdenova 341 u Šibeniku, nisu pojma imali što su zapravo kupili. Naime, radi se o zgradi koja sve donedavno nije imala čak ni pristupnu cestu, nema uređen okoliš, nema parkiralište, pješačku stazu.

To i ne bi bilo toliko strašno da se nisu pojavili problemi u unutrašnjosti zgrade u kojoj su se pojavila i dva, prije nepostojeća, stana, piše portal Danas.hr. “Kad sam kupovao stan pitao sam je li riješeno pitanje pristupne ceste, parkinga i okoliša, a direktor tvrtke Tino d.o.o. Ecio Terlević me uvjeravao da jest. No, mi to do danas nemamo uređeno. Pitali smo ga i kakve to stepenice vode prema podrumu do nekakvog zida, no on je kazao da to nije ništa posebno i da su to samo visoki temelji zgrade. Kad je dobio uporabnu dozvolu taj zid je srušio i ispostavilo se da tamo postoje još dva stana. Dva stana na čestici kojoj su svi oni koji su kupili legalne postojeće stanove u zgradi suvlasnici. Dva stana koja Tino d.o.o. sada pokušava legalizirati i prodati i zbog kojih bi mi, u slučaju da probije vrata i prozore prema van, izgubili uporabnu dozvolu jer izvedeno stanje ne odgovara izvedbenom projektu”, požalio se Robert Opačak, koji se s drugim stanarima bori protiv legalizacije prije ‘nepostojećih’ stanova, zbog čega je već kontaktirao i inspekciju.

Stanari se žale kako im je odmah po useljenju u stanove počelo prokišnjavati iz tada jedinog neprodanog stana, koji se nalazi na vrhu zgrade. Uz to, bilo je još niz nedostataka, kao što je mutna voda na tuš baterijama iznad kada i tuševa te loše postavljeni parketi. Stanari su se žalili Terleviću, a kad on nije reagirao obratili su se šibenskom sudu. “Napravljeno je vještačenje i ja sam to kompletno sanirao. Dva puta sam dizao cijele terase i mijenjao. Sada mi je u zgradi ostala samo sanacija klupčica ispod prozora”, rekao je za Danas.hr direktor tvrtke Tino d.o.o. ističući da čeka odluku suda.

Opačak s druge strane tvrdi da je Terlević počeo sanaciju nakon prvog sudskog vještačenja, ali da je nije dovršio, te da voda i dalje curi, a vlaga se širi. Potvrđuje da očekuju novu odluku suda, no dodaje da se od 2008. uz nekvalitetne građevinske radove bore i s vodovodom. Terlevićeva je verzija nešto drugačija. On tvrdi kako s vodovodom nema ništa, te da su priključci normalni i da problem ne može rješavati on. Također navodi kako nema ništa ni s okolišem ni parkiralištem, ali ni pristupnom cestom, koju je nedavno ipak osigurao Grad.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Direktoru te firme treba odrezati 5 godina zatvora. Ovakav bullshit nacin poslovanja ne postoji ni u Iraku ili Mozambiku

New Report

Close