Googleov voditelj kreiranja politike s javnošću podnio ostavku

Autor: Vesna Sesvečan , 08. studeni 2011. u 09:20

Alan Davidson, Googleov menadžer kreiranja politike s javnošću za sjevernu i južnu Ameriku, odlazi iz kompanije krajem mjeseca.

Najava Davidsonova odlaska dolazi nekoliko dana nakon što je Googleov predsjednik Eric E. Schmid dostavio odgovore na pitanja postavljena u rujanskom saslušanju od strane senatora antitrust pododbora Federal
Trade Commissiona vezana uz optužbe da Google manipulira svojim rezultatima pretraživanja kako bi pojačao promet na svoje web stranice. “Google ima mnogo jakih konkurenata i mi ponekad loše reagiramo na konkurentske prijetnje novim metodama pristupa informacijama”, stoji u novom izvješću komisiji.

Britanski Foundem, mala kompanija koja se bavi usporedbom cijena prizvoda, pokrenula je istragu protiv Googlea nakon što je njihova web stranica gotovo nestala s interneta u periodu od ljeta 2006. do kraja 2009. godine nakon što je Google uveo novi algoritam pretrage nazvan Google Panda. Foundem ima neke uvjerljive podatke kojima će pokazati da je Google iskoristio svoju poziciju kada se preselio u segment pretraživanja proizvoda, a suočen s optužbama Schmidt je u rujnu izrazio “mnogo razumijevanja za kompanije čiji je rank pao.” Početkom ove godine Microsoft se pridružio optužbama protiv Googlea.

“Bio je to izvanredno iskustvo, ali ja sam spreman za novi izazov”, rekao je Alan Davidson. Prije dolaska u Google, Davidson je bio pridruženi direktor Centra za demokraciju i tehnologiju, radio je kao honorarni profesor na Sveučilištu Georgetown, a godine 2004. bio je stipendist MIT-a (Massachusetts Institute of Technology). Profesionalni život započeo je kao računalni znanstvenik – radio je kao viši konzultant u Booz-Allen & Hamilton, gdje je pomogao izradi sustava informacija za NASA-in Space Station Freedom. Alana Davidson diplomirao
je matematiku i računalne znanosti, magistrirao na području tehnologije i politike na MIT-u, a diplomu pravnika stekao je na Yale Law School.

Komentirajte prvi

New Report

Close