GONG zaprimio oko 15 dojava o kršenju izborne šutnje

Autor: Poslovni.hr , 03. prosinac 2011. u 16:55
PXL

GONG je danas do 14 sati zaprimio 15-ak dojava građana o različitim oblicima kršenja izborne šutnje, uglavnom iz Zagreba i istočnih dijelova zemlje, te iz inozemstva, priopćeno je iz GONG-a.

Kako navode iz udruge, izbornu su šutnju podjednako kršile i veće i manje stranke, i to na različite načine. Tako je GONG-u dojavljeno lijepljenje plakata na gradskom info centru, dijeljenje letaka, pa čak i ispred jednog biračkog mjesta u inozemstvu, pojavljivanje letaka pojedinih političkih stranaka u poštanskim sandučićima, SMS poruke i Facebook aktivnosti s uputama o glasovanju, te telefonsko agitiranje putem govornog automata koji sugerira glasovanje za određenu političku stranku. Dojavljeno je i agitiranje predstavnika Katoličke crkve tijekom mise u gradu na istoku Hrvatske, napominju iz GONG-a.

GONG podsjeća sudionike izbora – sve političke stranke i kandidate – da je do nedjelje u 19 sati obavezno poštivanje izborne šutnje. Što se tiče društvenih mreža, objave novih sadržaja trećih osoba koje nisu sudionici izbora ne smatraju se kršenjem izborne šutnje, stoji u priopćenju.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close