Glavni financijski direktor Boeinga najavio odlazak u mirovinu

Autor: Vesna Sesvečan , 01. studeni 2011. u 19:45

Izvršni potpredsjednik, predsjednik i glavni financijski direktor Boeinga James Bell najavio je da će 1. travnja 2012. godine otići u mirovinu. Boeingov upravni odbor odabrao je potpredsjednika i korporativnog financijskog kontrolora Grega Smitha za novog izvršnog potpredsjednika i financijskog direktora kompanije.

Odluka upravnog odbora stupa na snagu 1. veljače 2012. godine. Istodobno, Diana Sands, potpredsjednica za odnose s ulagačima, financijsko planiranje i analizu, imenovana je korporativnim kontrolorom Boeinga.

James Bell pridružio se kompaniji 1972. godine. U studenom 2003. imenovan je glavnim financijskim direktorom, da bi se u u siječnju 2004. godine pridružio upravi Boeinga. Od ožujka do lipnja 2005. Bell je privremeno služio i kao predsjednik i glavni izvršni direktor, a predsjednikom kompanije imenovan je u lipnju 2008. godine.

Greg Smith promoviran je u potpredsjednika financija i korporativnog kontrolora u veljači 2010. godine. Od lipnja 2008. godine Smith je služio kao potpredsjednik financijskog planiranja i analize. Od kolovoza 2004. do lipnja 2008. godine Smith je bio potpredsjednik za odnose s investitorima pri kompaniji Raytheon.

Diana Sands pridružila se Boeingu iz General Motorsa 2001. godine. Od veljače 2010. Sands je vodila odnose s ulagačima, financijsko planiranje i analizu. Diana Sands prethodno je bila zadužena za poslove korporativne riznice i ostalih financijskih područja. Prije prelaska u General Motors radila je u financijama Ameritecha, Helene Curtis i Arthuru Andersenu.

Komentirajte prvi

New Report

Close