Glas Koncila: Važan je dolazak Milanovića na misu, jer je SDP nastavak Saveza komunista

Autor: Poslovni.hr , 03. siječanj 2012. u 17:35

Nova vlast već samim tim što je nova pobuđuje nadu da će pokušati djelovati za dobro čitave hrvatske nacije, da se neće usuditi favorizirati interese pojedinaca, pojedinih skupina i manjine na štetu većine odnosno općega dobra cijeloga hrvatskog društva, piše u komentaru Ivan Miklenić, glavni urednik katoličkoga tjednika Glas Koncila.

Navodi kako je nova vlast dobila priliku ispraviti i ukloniti krajnje traumatične zapreke stvarnom razvitku demokracije, gospodarstva i zajedništva unutar hrvatske države, a na međunarodnom planu učiniti Hrvatsku priznatim subjektom otvorenim za svaku suradnju uz poštivanje istine, međunarodnog prava,dostojanstva svoga i svakoga naroda. Ocijenivši kako bez mudrosti i strpljivosti izvršna vlast može počiniti velike štete i zaboraviti da je dužna voditi brigu o dobru čitavoga hrvatskog naroda, Miklenić ističe kako je osobitu pozornost privukla zajednička gesta predsjednika države, Sabora i Vlade na božićnoj misi u zagrebačkoj prvostolnici te susret s kardinalom Bozanićem u Nadbiskupskom dvoru. Smatra kako je ta gesta, iznimno važna za cjelokupno hrvatsko društvo jer su nositelji najviših državnih dužnosti iz SDP-a, političke stranke lijevoga centra, koja je nastavljačica Saveza komunista Hrvatske -stranke demokratskih promjena.

Podsjetivši kako su legalno i legitimno došli na vlast, ipak napominje kako je Predsjednik Republike dobio potporu oko 30 posto biračkoga tijela, a predsjednici Sabora i Vlade tek s koalicijskim partnerima oko 25 posto. Dodaje kako se zato od njih očekuje osobita osjetljivost u odnosima prema onima koji im nisu iskazali svoje povjerenje na izborima kao i za opće dobro cjelokupnoga hrvatskog društva. “Gesta poštivanja institucije Katoličke Crkve Hrvatskoj trebala bi biti znak osjetljivosti i prema većini političkih neistomišljenika za opće dobro hrvatskoga društva, kao i znak spremnosti na suradnju i zajedništvo s svim relevantnim subjektima hrvatskoga društva”, ističe Miklenić i dodaje kako je za stvarni napredak u razvitku demokracije, gospodarstva i zajedništva unutar hrvatske države važan “stav vlasti, ali i doprinos svih snaga i pojedinaca kojima je stalo do dobra Hrvatske”.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ma kom je bitan koncil, milanović i gluparije.
Treba pokrenut investicije i građevinu a ne maltit praznu slamu i donosit strategije svaki drugi dan.

New Report

Close