Generali PPF Holding preuzima rusku tvrtku Region

Autor: Poslovni.hr , 16. srpanj 2012. u 12:15

Generali PPF Holding potpisao je ugovor o kupnji 100 posto dionica osigurateljnog dioničkog društva “Region“ sa sjedištem u Rusiji, priopćeno je iz kompanije.

Ova akvizicija omogućit će društvu Generali PPF Holding da svoje poslovanje proširi na Rusiju, jedno od svojih strateških tržišta u Srednjoj i Istočnoj Europi. Segment osiguranja motornih vozila postat će dio poslovne strategije društva Generali PPF Holding u Rusiji. Za ovu su transakciju još potrebna odobrenja svih odgovarajućih regulatornih tijela.

Ladislav Bartoníček, glavni izvršni direktor društva Generali PPF Holding, izjavio je sljedeće: “Rusija za nas predstavlja strateško tržište koje ostvaruje jednu od najviših stopa rasta osigurateljnog tržišta u svijetu. Tržište i naša društva već dulje vrijeme bilježe dvoznamenkaste stope rasta. Kupnja društva Region omogućuje nam da proširimo naš portfelj proizvoda na nove tržišne segmente u kojima do sada nismo bili prisutni”. Bartoníček je dodao i sljedeće: “Naš prvi korak je ući na tržište osiguranja motornih vozila, s fokusom na naše korporativne klijente.”

Region je osigurateljno društvo sa sjedištem u Sankt Peterburgu koje posluje u segmentima životnog i neživotnog osiguranja. Osnovano je još 1993. kao jedno od prvih privatnih osigurateljnih društava u Rusiji. Od 2008. posluje kao društvo kći švedskog društva IF P&C Insurance Holding te je poznato po svojim visokokvalitetnim uslugama korisnicima.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close