General Kruljac ispitan u Osijeku

Autor: Poslovni.hr , 09. srpanj 2011. u 15:20
Mladen Kruljac / PXL

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mladen Kruljac kojega USKOK, po neslužbenim podacima, tereti za zloporabu položaja i ovlasti, vezanima za malverzacije sa zemljištem u općini Sibinj, kod Slavonskoga Broda, ispitan je danas u osječkome odjelu USKOK-a.

Mladen Kruljac i osumnjičenik Zdravko Sočković, čelnik brodsko-posavskog HDZ-a, izvedeni su oko 14 sati, nakon trosatnog ispitivanja, iz osječkog USKOK-a policijskim vozilom i u pratnji policijskih službenika. U prostorije osječkoga USKOK-a dovedena su oko 13,15 sati preostala dvojica okrivljenika, a po neslužbenim podacima, riječ je o načelniku općine Sibinj Ivici Batiniću te bivšem vijećniku Ivanu Miškoviću.

Nakon završenog ispitivanja svih osumnjičenika, očekuje se odluka USKOK-a o podnošenju istražnoga zahtjeva i prijedlogu za određivanje istražnoga zatvora, o čemu bi trebao odlučivati istražni sudac osječkoga Županijskog suda.

Kruljčev branitelj, osječki odvjetnik Marko Dumančić izjavio je, po završetku ispitivanja, kako se njegov klijent branio aktivno, iznoseći svoju obranu, te pritom negirao sumnje koje mu se stavljaju na teret. Obrana je bila duga i detaljna, kazao je Dumančić. Prije generala Kruljca, prema neslužbenim informacijama, ispitani su poduzetnik Ivan Rimac i autoprijevoznik Željko Garić.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close