GALERIJA: Ovako to izgleda kada Facebook unajmi slavnog arhitekta da mu dizajnira zgradu

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2012. u 12:15

Facebook već ima 2.000 zaposlena u svom sjedištu u Menlo Parku u Kaliforniji, gdje se nedavno preselio. No, prema izvještajima medija – Facebook se priprema za veliku ekspanziju.



Foto: Facebook

Facebook je unajmio arhitektonsku tvrtku slavnog arhitekta Franka Gehryja, Gehry Partners, da im dizajnira novu, veću zgradu za urede, u kojoj će Facebookovi inžinjeri uživati u velikim, otvorenim prostorima. Facebook se preselio u bivši kampus Sun Microsystemsa u Menlo Parku u Kaliforniji prošlog prosinca. Dosad su na kampusu napravili nekoliko kozmetičkih promjena, jedna od njih je i postavljanje divovskog znaka ‘HACK’ smještenog u središtu ogromnog dvorišta. Dodali su i neke druge sadržaje, primjerice brijačnicu. No, prava preobrazba tek slijedi. Sudeći po koncepciji koju su iz Facebooka dosad objavili na svojoj društvenoj stranici, Mark Zuckerberg i ekipa pucaju na zelenilo, pa će tako krov zgrade biti prekriven travom i drvećem.

Nekoliko je modela i crteža dosad objavljeno, a koji pokazuju kako bi mogla izgledati nova Facebookova zgrada. Neke od njih donosimo u nastavku.



Foto: Facebook



Foto: Facebook



Foto: Facebook



Foto: Facebook



Foto: Facebook

Komentirajte prvi

New Report

Close