Fiolić zbog pogodovanja Sanaderu ostaje bez kuća i mesnica

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2012. u 10:20

Najpoznatiji hrvatski mesar Stjepan Fiolić ostati samo bez cjelokupne obiteljske ušteđevine nego će državi namiriti i najveći dio štete nastale u aferi Planinska, piše Večernji list.

Iako je prema optužnici Sanader izvukao najviše novca iz udvostručavanja vrijednosti zgrade u zagrebačkoj Planinskoj ulici – čak 17,3 milijuna kuna (dok su Fiolićeva poduzeća dobila po 2,09 milijuna kuna, koliko je otišlo na račun Mesnica Fiolić, te 5,7 milijuna kuna koje je uzeo Centar za reprodukciju u stočarstvu Hrvatske), štetu državi u najvećoj će mjeri ipak podmiriti Fiolić. Po zahtjevu USKOK-a Županijski sud u Zagrebu već je blokirao imovinu Mesnica Fiolić koja je procijenjena na više od 20 milijuna kuna, a traži se blokada i ostalih materijalnih dobara, kako Fiolićevih tako i ostalih optuženih. Gubitak znatnog dijela imetka može zadesiti i Petra Čobankovića. Premda sva imovina formalno ne glasi na njega, to ga nužno ne spašava od blokade. Sud još uvijek radi na USKOK-ovim zahtjevima za zamrzavanje imovine optuženika kako bi se državi osigurala odšteta, piše list.

Stjepan Fiolić ima poljoprivredno zemljište od 30 tisuća četvornih metara, dva poslovna prostora veličine 120 četvornih metara, vikendicu u Malinskoj veličine 200 četvornih metara, kuću u Maloj Mlaki veličine 750 četvornih metara. U Maloj Mlaki u svome vlasništvu ima gradilište veličine 25 tisuća četvornih metara te drvenu kuću veličine 450 metara kvadratnih. Dva gradilišta čija površina u imovinskoj kartici nije navedena nalaze se na otoku Pagu i u Obrežu. Posjeduje i tri motocikla – Hondu tržišne vrijednosti 50 tisuća kuna, Suzuki tržišne vrijednosti 20.000,00 kuna, i Harley tržišne vrijednosti 40 tisuća kuna. U vlasništvu ima i osobni automobil Ferrari tržišne vrijednosti 150 tisuća kuna te terensko vozilo tržišne vrijednosti 30 tisuća kuna. Vlasnik je Mesnica Fiolić i tvrtke Farma Jelas, piše list.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

frend novinar, vrijednost pokretnina je krivo valutirana, probaj sa Eurom 😉

jadan Šuker

New Report

Close