Finvest se dijeli na dvije tvrtke

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2012. u 11:30

Finvest Corp iz Čabra podijet će se na dva društva, a na Zagrebačkoj burzi objavljen je plan kojim se detaljno uređuje podjela Finvesta, prijenosom više dijelova imovine te tvrtke na dva nova društva koja se osnivaju radi provođenja odvajanja.

Podjela Finvest Corpa provodi se odvajanjem dijelova imovine tog društva, a da ono ne prestaje, na dva nova društva Finvest Rijeka i Hoteli Njivice, koja su po svom pravnom obliku društva s ograničenom odgovornošću.

Uprave novih društava Finvest Rijeka i Hoteli Njivice ovlaštene su prilikom osnivanja promijeniti naziv tvrtke tih društava ukoliko bi postojala nemogućnost upisa pod navedenim tvrtkama u sudski registar ili ukoliko bi za to postojao drugi važan razlog, stoji u Planu objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Poslovne udjele i temeljne uloge u novim društvima koja se osnivaju radi provođenja odvajanja odredit će Uprava Finvesta u cijelosti na dan održavanja Glavne skupštine, budući da će na taj dan biti obustavljeno trgovanje dionicama Finvesta i biti poznati svi dioničari te tvrtke i broj dionica koje drže, a koji podjelom ujedno postaju i članovi svakog novonastalog društva.

Glavna skupština na kojoj će se odlučivati o podjeli sazvana je za 30. listopada u Čabru, vidljivo je iz odvojene obavijesti.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

Da ! Ma tko bi to i pomislio !
A prije nekoliko godina tatek je bio glavni burzovni mešetar ! Ups zabunio sam se htjedoh reći vlasnik ili dioničar mnogih portfelja i dečki sa burze su se tresli od straha kad je on zadavo naloge za kupnju !
Ma čitao sam da sadi neke JABUKE i još ga na poljoprivrednoj emisiji proglasili čudom od poduzetnika !
I gle sad ode . . .

Autor teksta nije nikada imao dionice društva !
I svi moji komentari su POZITIVNE prirode jer UISTINU želim da ova generacija ” TKO JE JAMIO JE JAMIO ” shvati da moraju zaposlit mlade i pametne dečke i osigurat prenos znanja i nastavk rada društava koja su privatizirali. I ja nisam taj tako da ne tražim posao ili drukam za sebe !
Samo Vam svima želim reći ČUVAJTE OVU NAŠU PREKRASNU ZEMLJU !

Prdekana od firme. Kradu drvo po bosni, korumpirali su sve blentave drz duznosnike u Livnu, redovito ih isplacuju u gotovini. To ti je firma. Ne bi nikad radio za tu firmu.

IDEŠ ! ? ! ? !
Pa kaj su tu desilo kaj sinek više nije vrhunski stručnjak ? ? ?
Znači ipak se pita tateka i on odlučuje o svemu !
Vidim ja da u ovoj jadnoj zemlji nema sreće jer ovi nikak da počnu čitat osnove upravljanja i stvaranja sustava uz obveznu organizaciju i sistematizaciju društva.
Nego rođo i prikane ja znam najbolje i ja odlučujem o životu i smrti svega !
Uvijek se pitam ZAŠTO ljudi uopće rade za takve primitivce koji im upropaštavaju živote i svaku šansu za osiguranje minimalnih prihoda.

New Report

Close