Fiat preuzima Zastavu?

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2009. u 11:10

Najviša delegacija Srbije, koju će predvoditi Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, potpisat će narednih tjedana u Kragujevcu aneks ugovora s Fiatom.

Kako saznaje Blic, u tijeku je usuglašavanje oko točnog datuma dolaska, završavaju se i posljednje formalnosti oko potpisivanja aneksa, a Talijani rade na poslovnom planu za novi model. Talijanska kompanija potpisivanjem ovog ugovora za 100 milijuna eura uloga postat će vlasnik 63 posto sadašnje tvornice automobila.

Očekuje se da će biti precizirano i koliko će radnika preuzeti tvrtka Fiat automobili Srbija, kao i dinamika daljnjih ulaganja koja je na osnovi prvih pregovora za period do 2012. godine projektirana do 800 milijuna eura. Očekuje se da će početkom 2011. početi proizvodnja novog modela.

Na temelju dosadašnjih planova formirana je bescarinska zona u kojoj će biti mjesta za sve tvornice koje rade za automobilsku industriju i izvoze najmanje 70 posto svojih proizvoda. U bescarinskoj zoni je određeno mjesto za 14 tvornica koje će proizvoditi djelove i komponente za proizvodnju Fiatovih automobila, ali i za IVECO tvornicu modernih autobusa.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close