Fascinantna karijera žene koja kontrolira 25 posto Googlea

Googleova potpredsjednica Marissa Mayer je godinama bila jedna od najistaknutijih i najcjenjenijih osoba u kompaniji, a bila je i među prvih 20 zaposlenika ovog tehnološkog diva.

Marrisa Mayer / Flickr

Međutim, krajem 2010. godine, Mayer se povukla iz Googleovog najvažnijeg odjela, onog vezanog uz pretraživanje, te se “prebacila” na poslove vezane uz “lokacije i lokalne usluge”. Mnogima je to izgledalo kao profesionalno nazadovanje, premda je istovremeno bila imenovana u Googleov prestižni operativni odbor. Nakon što je Larry Page lani postao izvršni direktor kompanije, Mayer je kreirala novi proizvodni odjel, u koji je uključila svoje poslove. Je li njeno vrijeme u Googleu završilo? Prema izvorima Business Insidera, baš i ne.

Navedeni portal piše kako Mayer danas nadgleda čak 1.100 menadžera koji upravljaju inžinjeringom, dizajnom, marketingom i prodajom, u usporedbi s prijašnjih 250 proizvodnih manažera u odjelu pretraživanja. Dodatno, Mayer nadgleda i 6.000 ugovaratelja.

Izvor Business Insidera tvrdi i da Mayer u konačnici upravlja s otprilike 20 do 25 posto cijele kompanije. To znači da je nadređena 8.000 zaposlenika u jednoj od najvažnijih svjetskih kompanija. Inače, nedavno ju je trgovački lanac Wal-Mart postavio u svoj upravni odbor i već se postavlja pitanje – kada će postati izvršna direktorica neke velike kompanije izlistane na burzi.

(pd)

Komentari (2)
  • miami
    miami 15:12 27.6.2012.

    Meni je ova Marica - slična našoj IVANI GAŽIĆ…..

  • tramell
    tramell 15:08 27.6.2012.

    Fikret Abdić je bolji menadžer.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve