Europski sud: Slovenija mora vratiti novac štedišama

Autor: Poslovni.hr , 16. srpanj 2014. u 18:54
Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Slovenija ima 12 mjeseci da pronađe sistemsko rješenje za isplatu štediša, kako tužitelja tako i svih drugih u istoj situaciji, odredio je Europski sud.

Veliko vijeće Europskog suda za ljudska prava u predmetu Ališić, Saždak i Šahdanović (državljani BiH) donijelo je konačnu presudu da je Republika Slovenija odgovorna za povrat stare devizne štednje štedišama podružnica Ljubljanske banke izvan Slovenije, a da je Srbija odgovorna za povrat te štednje štedišama Invest banke izvan Republike Srbije, piše Večernji list.

Slovenija ima 12 mjeseci da pronađe sistemsko rješenje za isplatu štediša, kako tužitelja tako i svih drugih u istoj situaciji, odredio je Europski sud. Provođenje presude nadzirat će Odbor ministara, tijelo koje čine ministri vanjskih poslova.

Presuda ESLJP-a važna je za sve štediše koji se nisu obratili Europskom sudu kao i za sudske sporove koji se vode zbog neprenesene devizne štednje, a samo je u Hrvatskoj oko 130 tisuća štediša koji nisu prenijeli svoju deviznu štednju iz Ljubljanske banke.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

stedise-ljubljanske-banke-ce-se-jos-nacekati

povrat-uloga-trajat-ce-i-do-7-godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/stedise-ljubljanske-banke-ce-se-jos-nacekati-povrat-uloga-trajat-ce-i-do-7-godina/760501.aspx

Nakon 24 godine donijeli su presudu da Slovenija mora vratiti opljačkano.

Nemojte biti naivni.
Oni neće priznati presudu.

Lovu nećete dobiti još 24 godine a svaki štediša će ih morati osobno tužiti.

New Report

Close